Asumare in alb, negru si color

asumare stela ciciuStiti cum e faza aia cu schimbarile “starting with the girl in the mirror”? Ei bine, eu am decis sa schimb niste lucruri incepand cu primavara asta:

⭐ sa ma stresez mai putin (exceptand cazurile cand stresul e bun.
⭐ sa ma bucur zi de zi de lucrurile frumoase care mi se intampla si oamenii frumosi care ma inconjoara
⭐ sa fac in fiecare zi ceva mic, dar bun pentru mine si sa ma rasfat mai des
⭐ sa nu mai judec si sa inteleg ca oamenii sunt uneori dificili pentru ca poate au probleme despre care nu stie nimeni
⭐ sa iau lucrurile asa cum vin si sa-mi adun energia pozitiva si motivele sa zambesc

Schimbarea se simte, vine din lucrurile mici si DA, se vede incepand cu fata din oglinda.

Despre asumare ne vorbeste astazi Mihaela Dram, partener  Esenzza Publicis, pentru mine o sursa continua de inspiratie,  suport, incredere, ce mai,  prietena mea, #superfemeie:

asumare Mihaela Dram
Tuuu ti-ai putea asuma nemurirea?
Tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Despre “sunt frumoasa grav…dar ma tratez!” O noua viziune, pe bune, despre implantul mamar😍
Eu imi mai incep zilele mele bune la prietena mea autoarea brandului de lifestyle Asterya. Sta langa clinica, “buna dimi!”, mai bem o cafea, ma face frumoasa, mai facem un dus;)), ascultam muzica, imi face poze continuuu. Vezi tu, Stela Ciciu, chiar si asta se poate asuma intr-o zi. Ce-ai tu, prietene, cu mine, daca…e misto tipa. Glumesc, zice ea ca oricum pe mine nu m-ar crede nimeni la faza asta. Adica se stie ca ma fascineaza categoria grea, stilul “smuls”. Oooo…lupta-i viata! Colegu’ care e celebru pentru asta…poezia era clara: “O lupta-i viata, deci te lupta cu dragoste de ea, cu dor!”


…Si vorbeam cu ea ca a venit o doamna din media si zicea ca prietena noastra Adina Halas Hugeanu si-a pus implant mamar. “Pe bune?!?” Zic eu, stupefiata. Si intreba daca s-o expune public. Zice: “ce…tu ai zis cand ti-ai pus in buze”?!? “Prietena, nu, inca nu!” Si zic: da’ eu nu sunt relevanta decat pentru vreo 2 baieti pe fb, imi citesc poeziile “din obligatie”. Cat despre expunere, daca as arata ca eaaaa, as fi pe toate posturile!
Eteee, ma expun si eu din solidaritate, alb negru si color. Nu mi-a placut niciodata atitudinea “virginala”, mai ales la 40+. Cand am sa fac injectare, am sa spun prima. Unde ar fi stirea? Eu lucrez in cea mai tare clinica de dermato-estetica, Clinica Medicum, cu cele mai profi doctorite pe tematica, vin doamne de la TV si azi si chiar mi-au spus doamnele dr. ca nu imi mai suporta cearcanele. Sunt cartea lor de vizita. Au dreptate! Mi-am cerut scuze, din cauza scrisului am cearcane. Asa-i sta bine PRului.

In plus, cica “zambesc asimetric”. Scuzati, deci cum trebuie sa zambesc? Am inteles! “Sa se faca gagica”!
Hai sa o scurtam un pic: la intrebarea “esti gravida?”, Adina a raspuns ca “nu exista sunt putin gravida!”. Ori esti, ori nu esti. Asa e ea, o tipa misto si “fair”. Si le-a spus: “da, prietena, marturisesc: de astazi nu mai sunt frumoasa, ci bestiala. Detin cel mai ravasitor bust din univers. Ma simt senzational! Vrei si tu? Te pun in legatura cu chirurgul meu, daca intelegi ce vreau sa-ti spun: Dna. Dr. estetician Carmen Giuglea, e profi, e om cald si femeie misto! Te va intelege. Tot timpul m-am simtit bine, dar acum…”. Voi ati vazut-o in camasa aia barbateasca alba?!? Wow!!!

asumare
Cam pe la #40deani o femeie isi poate asuma imperfectiunile. Dar si perfectiunea! A cam vazut! Deci, e in masura. Are dreptul la propria alegere, la frumusete si la tinerete fara batranete. Corect?
Intinerim in suflet, guys, dar trupul zice altceva. Vine vremea cand femeia aduna pe corp, pe chip, pe buze…cicatricile ei. Se poate vorbi oare de “suflet cicatriceal/cicatricial”?!? Dna. Dr., dna. Dr.? #RUA?!?
O femeie la 40 de ani poarta peste tot urmele timpului. Sunt ale ei. Ca sa stie cine a fost in viata asta. Si stie exact. Trupul zice insa ca da…a fost si el acolo! Si se teme cumva. Fac o analogie cu “Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde, unde tabloul se uratea, cand personajul devenea urat. Asa-i si cu femeia din oglinda. Se teme de timp. A inteles ca atunci cand se priveste in oglinda cu “drag”, are sansa sa devina “dragoste”. Niciodata o femeie nu o sa intrebe in oglinda “barbateste”: “Hei…care-i diferenta intre apolinic si dionisiac in filosofia lui Nietzche?”…Pe bune? “Oare, sunt egala ta, barbatule ce esti?…”Cat de olimpica sunt mah…sunt cea mai olimpica! Pe bune?!?” Pe cine naiba intereseaza ca ai citit tot Shogun-ul de doua ori?!? Ei, asta chiar ar putea interesa…totusi.
Ei bine, in oglinda femeii, dialogul este si va fi:
-Cat de frumoasa poti fi astazi…
-Raspuns: “Cat trebuie!”
-Nu era o intrebare, ci o mirare…Wow! Cat de frumoasa poti fi astazi!
-La mine era o intrebare: “Cam cat trebuie sa fiu, dupa tine asa?
-Paaai…nu prea mai trebuie. Pentru ce?
-Sa nu ma privesti “egal”, ca nu imi place!
-Pe bune?
-Imi place sa ma ridic la tine…pe varfuri. Asaaa…ai sa stii si tu cat esti de inalt!
-Egala mea? Are you kidding me? Ai 100 de moduri de a zambi si #100deIntrebaripeZi. Tu ai macar idee cat esti de…?!?
-Nu cumva sa imi spui ca sunt desteapta, ca te rup in bataie. Nu ma intereseaza nici sa fiu frumoasa. Ci…frumoasa ta!
-Pe bune? ;))
-Si nu doresc sa fiu frumoasa ta, ci “senzational de frumoasa ta” si “cel mai ravasitor bust din univers!”
-E implant? ;))
-Ei bine…Daaa! Iti place?
-Pe bune?!? ;))
-In alta viata…e natural, e cat se poate de “pe bune”!!!
-Si daca in alta viata…nu voi mai fi asa inalt, tu vei mai fi frumoasa mea?
-Nu vom stii niciodata! Pe bune! ;((
-Stii ca in viata asta…ma faci sa ma simt “nemuritor”?
-Chiar esti. Pe bune!
;))…;((…;))
By Mihaela

Comentarii

Comments

comments