Cum să iți faci șamponul corect acasă

 

șamponul acasă Laurent Tourette

Cum să iți faci șamponul corect acasă? Poate părea puțin bizar, știu, m-am gândit inițial și eu la același lucru când îți povesteam lui Laurent Tourette despre scalpul meu care se îngrașă prea repede! Iar el îmi  spune că am o „friteuză” și că nu știu să mă spăl bine pe păr!  Destul de greu de digerat asta, dacă stau să mă gândesc că totuși, de aproape 30 ani mă spăl pe cap, singură… Dar pe de altă parte, el are tot atât de multă experiență în hair styling cât am eu de viață. Așa că zic eu, știe el mai bine ce zice!

Așa se face că, într-o duminică am ieșit la Gargantua să bem o cafea și să stăm la povești. Primul lucru pe care mi l-a spus a fost următorul: privește în jurul tău cu atenție la femeile din restaurant:  90% din ele au scalpul gras și lungimile uscate. Șamponul nu este făcut corect!  Așa că am deschis bine ochii și am ciulit urechile la ce voia sa îmi spună!

Un șampon făcut la salon de un profesionist nu este la fel cu cel făcut acasă: de la alegerea șamponului potrivit pentru tipul de păr și a balsamului sau a măștii până la efectuarea propriu zisă este cale lungă. Mai bine decât hairstylist-ul personal nu iți cunoaște nimeni părul și el iți poate recomanda ce produse să folosești și pentru acasă: să trateze rădăcina sau să trateze vârfurile?

Sunt foarte multe femei care au părul vopsit (deci cu lungimile uscate) și scalpul gras și folosesc șampon pentru părul vopsit când de fapt ar trebui să folosească pentru prima șamponare un produs pentru păr gras și abia apoi unul pentru păr vopsit.

Da știu, și eu m-am pierdut puțin în notițe, dar de unde știu eu dacă am părul gras la rădăcină, sau dacă am scalpul deshidratat și lungimile  uscate?

Iată și recomandările lui Laurent Tourette pentru voi:

  1. Primul pas: alegerea produselor de întreținere & stilizare a părului se face împreună cu hairstylistul, iar pentru cele care deja v-ați recunoscut în cele descrise mai sus, ca și mine de altfel, cu păr gras la rădăcină (scalp) și lungimile uscate, aflați că există un șampon inteligent: Kerastase Divalent creat special pentru noi 😉
  2. Înainte de șamponare periați bine părul pentru a îndepărta eventualele impurități și produse de styling.
  3. Udați bine părul.
  4. Aplicați în palmă șampon de dimensiunea unei alune de pădure, pe care îl distribuiți în mod egal astfel: la tâmple, frunte, ceafă, în creștet și masați foarte bine. Atenție: numai la rădăcini!
  5. Se clătește normal.
  6. A doua șamponare are un efect de finisare a curățării părului și să trateze lungimile.
  7. Se clătește părul foarte bine, până când efectiv scârțâie 🙂
  8. Dacă părul este foarte uscat, aplicați o mască: mare atenție doar pe vârfuri, niciodată la rădăcina părului (de la jumătatea firului de păr spre vârfuri).

șamponul acasă

Laurent Tourette, pe lângă faptul câ este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, mai este și  în topul hairstylistilor de la noi din țară, furnizor al Casei Regale și membru al Haute Coiffure Francaise! Îl puteți găsi mereu în salonul lui select de pe Strada Școala Floreasca, Nr. 26  sau  pe pagina lui oficiala Salon Laurent Tourette

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei ca și prietenele tale să fie puse în temă, nu ezita să dai share. Pentru mai multe sfaturi, trucuri, dar și sugestii pentru articole viitoare, mă puteți găsi și pe rețelele de socializare:

YouTube: Asterya, Instagram: Stela Ciciu, Facebook: Asterya & Stela Ciciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *