Masajul cu bețe de bambus

masaj cu bete de bambus

Masajul cu bețe de bambus este o terapie ce își are originile pe tărâmurile Asiei, însă a pătruns rapid în centrele spa și wellness din întreaga Europă, inclusiv în România, datorită beneficiilor extraordinare ce țin atât de ordinul estetic, cât și de sănătate.

masajul cu bete de bambus

Toată viața mea am fost slabă. 1,75 m de slăbătură blondă. Asta până anul trecut când în doar câteva luni am luat foarte mult în greutate, mai exact 16 kg. Mă cântăream zilnic și-mi spuneam că mă urăște cântarul : 76,9 kg a fost limita de sus. Au urmat câteva luni de luptă: mers pe jos, cu bicicleta, yoga, 2 l de apa/zi… încercam să fiu mai atentă și cu alimentația, dar nimic nu funcționa. Am reușit într-un final să ajung la 72,5 kg după 6 luni. Moment în care l-am cunoscut pe Dan Bujor.

Dan este maseur certificat din anul 2005, iar din 2011 s-a specializat în masajul corporal cu bețe de bambus, pe care l-a perfecționat din punct de vedere tehnic și pe care și-a dorit să-l ducă la un nivel superior de performanță. Până acum , Dan Bujor a efectuat peste 30,000 de masaje cu bambus. Astfel, masajul practicat în centrul său de modelare corporală, unicul de acest gen din Romania, este o terapie holistică de beauty ,health, wellbeing, ce răspunde celor mai înalte exigențe ale clienților, oferind rezultate concrete chiar de la primele ședințe. 

Acest tip de masaj, este o procedura corporala non-invaziva, recomandata tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, atât pentru întreținere, cât și pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni.

Dacă ești însărcinată și te lupți cu retenția de apă, află că masajul cu bețe de bambus este recomandat după luna a patra de sarcină.

Vârsta nu este un impediment: persoanele în etate pot apela la masajul cu bambus, acesta neafectând zonele varicoase și contribuind la îmbunatățirea vizibilă a circulației sangvine și a tonusului pielii. 

Dan Bujor lucrează cu șase tipuri de bețe de bambus de diferite dimensiuni, pe care le alternează în funcție de particularitățile individuale – ține cont de tipul de țesut și de calitatea acestuia, precum și de problemele cu care se confruntă fiecare persoană în parte.

“Masajul cu bambus este singurul instrument cu ajutorul căruia poți beneficia de un masaj intens. În primul rând este eficient datorită faptului că ajută la eliminarea excesului de apă din organism, atât la femei cât și la bărbați. Masajul cu bambus este mult mai eficient decât cel clasic anticelulitic, iar asta pentru că rezultatele sunt vizibile până în primele trei ședințe, nu doare și nu lasă vânătăi. În plus, masajul cu bambus se poate începe de la vârsta de 14 ani și continuă până la 60+.” – Dan Bujor, specialist în masaj cu bambus.

Beneficiile masajului cu bețe de bambus:

-Drenaj limfatic

– atenuează celulita, fiind de opt ori mai eficient decât un masaj clasic anticelulitic,nu implică durere sau leziuni ale pielii

– stimulează micro-circulația și pune organismul în mișcare

– combate eficient și într-un mod 100% natural retenția de apă

– îmbunătățește fermitatea, elasticitatea și tonusul pielii.

– ajută la dizlocarea depozitelor de grăsime, în special din zonele greu de lucrat la sală (flancuri, coapse, șolduri, etc) și previne recurența celulitei (desigur, în condițiile unui stil de viată echilibrat)

– contribuie la ridicarea feselor 

– reglează ciclul somn-trezire și este și un bun remediu pentru persoanele care se confruntă cu insomnii

– alungă și previne stările depresie sau anxioase. Prin masajul cu bambus se stimulează producția de endorfine (hormonul fericirii)

– ajută organismul să se refacă mai repede după efort fizic

– accelerează metabolismul celular

– susține buna funcționare a sistemului limfatic

Cât durează o ședință: 50 de minute pentru doamne și 30 de minute pentru domni.

Care este frecvența cu care poate fi efectuat masajul cu bețe de bambus? În funcție de obiectivele fiecărei persoane, frecvența ședințelor poate fi zilnică, sau poate varia între 3 ședințe / săptămână (cu o zi pauză între ele) și 1/săptămână (recomandată pentru întreținere). Eu am optat pentru 1 ședință / săptămână.

masaj cu bambus

– primele rezultate vizibile se pot remarca după cea de-a treia ședință, cu toată că încă de la prima sesiune se poate remarca diferența: hainele se așează mai bine pe corp, pielea este mai netedă, mai mătăsoasă.

În cadrul primei ședințe de evaluare/lucru, Dan Bujor mi-a pus la punct o schemă personalizată de ședințe de masaj, corelată cu dorințele și obiectivele mele. 1 ședință/săptămână și alimentația potrivită au fost cheia. Vreau să-ți spun că mă verifica frecvent pe WhatsApp și nu știu cum mă prindea fix când deraiam de la traseul stabilit: cu un burger și cartofi prăjiți. Cred că asta a fost cel mai greu pentru mine, să fiu și mai atentă cu ceea ce mâncam, însă rezultatele nu au întârziat să apară.

Am început masajul cu bambus când mișcarea și regimul alimentar nu produceau nici o ameliorare vizibilă. După primele 2 ședințe de masaj am observat ca retenția de apă a scăzut, iar senzația de picioarele grele și oboseală musculara s-a diminuat. Am scăzut în greutate 3,5 kg, dar cel mai vizibil a fost la haine.

Pe Dan Bujor îl  puteți găsi în centrul sau de remodelare corporală din strada Aurel Vlaicu nr. 103-105 sau pe rețelele de socializare: Instagram, Facebook

Dacă ți-a plăcut acest articol, lasă un comentariu în rubrica de mai jos. Părerea voastră este foarte importantă pentru mine. Pentru mai multe sfaturi și trucuri mă puteți găsi și pe rețelele de socializare!

Facebook : Asterya

Instagram: Stela Ciciu

Sursa foto: Modelare bambus – Dan Bujor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *