Produse de machiaj budget friendly

produse machiaj

„Am prea multe produse de machiaj” a zis NIMENI niciodată.
Voiam să-mi cumpăr un rimel săptămâna trecută.
Doar un rimel. Am aruncat vreo 10 in ultima perioada, le testam zilnic si invariabil ajungeau la coșul de gunoi. Ba pătau pleoapa mobilă, ba cădeau fărâmițe de produs de pe gene sub ochi. Și tot așa.
Când am realizat că mai am doar două produse de machiaj de trecut în revizie, am profitat de prima pauză de muncă și am plecat spre un magazin DM.
Mi-am zis: intru, cumpăr o mascara și gata. Scurt și cuprinzător.
Să va spun ca de foarte mult timp nu mi-am făcut un refresh la trusă, ar fi inutil. Nici ședințe foto , filmări sau cliente personale n-au prea fost anul trecut. Din cauza măștii și a distanței de 20-40 cm dintre mine și persoana pe care ar trebui sa o machiez. Înțelegeți voi…
Am mers la DM cu prietena mea Luminița și știți cum e când mergi „ca fetele” la cumpărături de produse de machiaj. Toate cutiuțele, tuburile, sticluțele alea colorate și strălucitoare…. Parcă mă strigau: Stela ia-mă, ba pe mine Stela! Nu, nu, pe mine… În fine… N-ai cum să reziști…
Bineînțeles  că rimel nu mi-am cumpărat, logic, așa sunt eu: ies să iau pâine și-mi cumpăr pulover 🙂
Ca să n-o mai lungesc mult, am cumpărat următoarele:produse machiaj1. Paletă de farduri cu 14 nuanțe Pro Slim Eyeshadow Palette Next Gen Nudes) de la Catrice (48lei). Fardurile au o textură foarte bună, sunt ușor de aplicat și estompat, iar rezistența lor în timp este bună. Recomand.paleta farduri Catricepaleta farduri Catrice2. Instant Anti-age Eraser de la Maybelline (37 lei-redus de la 50lei) este un produs de machiaj care nu-mi lipsește niciodată, îl folosesc de câțiva ani deja, practic de când a apărut pe piață.
Nuanța pe care am ales-o de data aceasta (115 warm light) este puțin cam deschisă pentru mine, dar textura produsului a rămas aceeași. Prietenos cu ridurile, acest anticearcăn are și un capăt aplicator cu burețel care va face aplicarea lui mai ușoară. E superb. Recomand.
anticearcan machiajanticearcăn3.Burete pentru aplicarea fondului de ten Ebelin (6.80lei). Sincer, la câți bani am dat pe el, credeam că nu-și va schimba dimensiunea în momentul în care l-am îmbibat cu apă, dar și-a triplat-o.Ideea este că un produs nu trebuie să fie scump ca să fie și bun. Reciproca este valabilă.
Este un burete fin cu care îți poți aplica fondul de ten cu lejeritate.Recomand.
burete machiaj4. 2 creioane multipurpose (5lei/buc). Pot fi folosite în zona ochilor, pentru conturarea sprâncenelor, dar și a buzelor. Mina este moale ți alunecă ușor pe piele. Recomand.
creion machiaj5.  Creion roșu pentru conturarea buzelor de la Wet&Wild (12lei) este super super bun. Recomand.
creion buze6.Trend it up ultra matte lip cream (11lei) este un ruj lichid cu textură catifelată.
La 4 ore de la aplicare, timp în care am purtat mască (3 ore) dar am și mâncat, rujul încă rezista. Nu usucă buzele. Recomand.
7. Ruj Catrice, nuanța 030 (19lei). O nuanță superbă de corai, cu finish mat. Da, te cam mozolești puțin de ruj când porți masca,  dar nu-i nimic ce nu se poate rezolva cu un mic retuș la machiaj, nu? Recomand.
machiaj ruj8. Ultra smokey eyeshadow pen de la Trend it up (7lei).
Ei bine, era și momentul să mă dezamăgească un produs de machiaj, nu? Cam uscat pentru gustul meu, am cam apăsat pe piele ca să-l aplic, lucru pe care nu-l recomand atunci când vă fardați zona din jurul ochilor. Poate și faptul ca am pielea mai închisă nu a ajutat prea mult să-l văd pe piele( mi-am pus și ochelarii) sau poate ca a fost deschis de prea multe ori….
În fine, la banii ăștia nici nu mai contează. Nici că este mecanic, nici că are un capăt cu un burețel pentru estompare.
creion smokey machiajcreion smokey machiaj9.Pensulă Ebelin (16-17lei) pentru aplicarea iluminatorului din păr sintetic, are perișorii fini și flexibili. Recomand.
PS despre pensule, am scris un articol întreg dedicat lor pe care îl puteți găsi aici.
pensula iluminator
10. Sun club matt bronzing powder de la Essence
(18 lei).
Prima dată am crezut că este prea apropiată ca și nuanță de culoarea pielii mele. I-am mai dat timp, să o încerc pe cineva cu o piele mai deschisă. Am ținut-o in teste 2-3 săptămâni, dar sincer, până și mie ca machior mi-a fost greu să iau ceva produs pe pensulă. Ciudat lucru.
A mers totuși cu o pensulă mai aspră, dar cine vrea să-ți zgârie fața atunci când se fardează? Eu sigur nu.

pudra machiaj11. Șampon cu cafeină de la Balea.
Legenda spune că ar stimula creșterea părului. Cred că este bun, l-am folosit doar 1 dată până acum, iar tot ce pot spune deocamdată este că are un miros plăcut, textură fină și nu-mi usucă părul.
Faptul că acest șampon nu usucă părul îmi convine de minune pentru că părul meu fin de la natură este vopsit blond, deci foarte uscat și fragil.
Cam astea ar fi cele 12 produse pe care le-am achiziționat dintr-un foc, în 30-40 minute.
sampon
Totalul la casă: cca 190 lei
Mai bine nici că se putea! Dar dacă stau să mă gândesc, era loc și de mai bine. Asta dacă nu uitam să-mi cumpăr rimelul ăla.
Voi ce produse de machiaj prietenoase cu bugetul ați achiziționat în ultima perioadă? ce ați recomanda și care sunt produsele care v-au dezamăgit?
Aștept răspunsurile voastre, dar și sugestii pentru viitoare articole în secțiunea pentru comentarii de mai jos.

Pentru mai multe informații, sfaturi și trucuri, sau dacă pur și simplu vrei să fii la curent cu ce mai fac în zilele în care nu scriu sau filmez, te aștept și pe:
YouTube: Asterya,
Facebook: Asterya & Stela Ciciu
Instagram: Stela Ciciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *