Tradiții de sărbători de iarnă din întreaga lume

sărbători de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt sărbători importante pentru oamenii din întreaga lume, indiferent de zona lor geografică sau de religia lor. Fiecare țară și chiar fiecare cultură au propriile lor tradiții și obiceiuri specifice pentru această perioadă festivă.

sărbători de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai importante sărbători ale anului pentru mulți oameni. De exemplu, în timpul sărbătorilor de Crăciun, mulți oameni din Europa și America de Nord împodobesc bradul de Crăciun, cântă colinde și schimbă cadouri.
În același timp, în Japonia, sărbătorile de iarnă sunt marcate de sărbătoarea Kōhaku Uta Gassen (concursul cântecelor roșii și albe), în care artiștii cântă cântece populare în fața unui public uriaș.
În India, în timpul sărbătorilor de Crăciun, oamenii își pictează casele în culori vii și cântă colinde în limba hindi.

În timpul sărbătorii Hanuka, evreii sărbătoresc minunea de a fi avut suficient ulei pentru a înfrumuseța menora în Templul lui Ierusalim timp de opt zile. În timpul sărbătorii, oamenii aprind menora în fiecare seară pentru a marca fiecare zi a sărbătorii.

Yule, sau sărbătoarea soarelui, este o sărbătoare păgână care marchează sfârșitul anului și începutul noului an. În timpul sărbătorii, oamenii aduc ofrande pentru zeii vikingi, aprind focuri pentru a îndepărta spiritele răului și cântă cântece pentru a celebra soarele.

În timpul sărbătorii Navidad din America Latină, oamenii își împodobesc casele cu lumini colorate și cântă colinde în stradă. În Africa de Sud, sărbătorile de iarnă sunt marcate de sărbătoarea Zulu, cunoscută sub numele de Shaka’s Day, în care oamenii își aduc aminte de istoria și cultura lor.

În timpul sărbătorilor de iarnă din Australia, oamenii se bucură de plaje însorite și de grătare în aer liber, deoarece ianuarie este în plină vară în Australia. În același timp, în timpul sărbătorilor de iarnă din Europa de Est, oamenii se bucură de sărbătoarea Moș Nicolae și de tradițiile asociate acesteia, cum ar fi dăruitul de dulciuri copiilor.

În China și Coreea de Sud, se sărbătorește Anul Nou Chinezesc sau Seollal în Coreea de Sud.  În China, Anul Nou Chinezesc este o sărbătoare importantă pentru familii și este obișnuit să se ofere daruri unor persoane dragi, precum părinții și bunicii. De asemenea, este obișnuit să se facă mâncăruri speciale, cum ar fi fructe de mare, pui la tavă și prăjituri dulci.

În Coreea de Sud, Seollal este cunoscută sub numele de Anul Nou Coreean și este o sărbătoare importantă pentru familii. Este obișnuit să se ofere daruri unor persoane dragi, cum ar fi părinții și bunicii, și să se facă mâncăruri speciale, cum ar fi tteokguk (supă de găluște) și jeon (plăcinte de orez).

În ambele țări, Anul Nou Chinezesc/Seollal este o ocazie importantă pentru a se sărbători cu familia și a se bucura de timpul petrecut împreună. De asemenea, este o ocazie pentru a oferi daruri și a sărbători începutul unui nou an.

Acestea sunt doar câteva exemple de modul în care diferite culturi își celebrează sărbătorile de iarnă.

Voi cum petreceți anul acesta sărbătorile de iarnă?Aștept răspunsurile voastre, dar și sugestii pentru viitoare articole în secțiunea pentru comentarii de mai jos.

Pentru mai multe informații, sfaturi și trucuri, sau dacă pur și simplu vrei să fii la curent cu ce mai fac în zilele în care nu scriu sau filmez, te aștept și pe:
YouTube: Asterya,
Facebook: Asterya & Stela Ciciu
Instagram: Stela Ciciu 

Sursa foto, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *