Tot ce ti-ai dori sa stii despre parul cret

parul cret

Femeile! Cine sa ne mai inteleaga?Daca avem parul drept natural ne dorim sa fie ondulat, iar daca este cret natural

ne dorim sa fie drept, fin si matasos! Stiu asta din surse sigure pentru ca am o “creata” in famile si bineinteles ca si eu intru la categoria “vreau par cret”!

laurent tourette haute coiffure francaiseSa ai parul cret este o “binecuvantare si un blestem deopotriva“: se ingrasa mai greu, ai “inele” fara sa-ti bati prea tare capul dar este si fragil, uscat si isi  pierde stralucirea mai repede, iar daca se intampla ca stilistul sa rateze tunsoarea…you’re in a big trouble! Si cum de fiecare data cand am o nedumerire in ceea ce priveste ingrijirea si tratarea parului apelez la sfaturile lui Laurent Tourette, nu am ezitat sa ii fac o vizita la salonul lui din Dorobanti si sa vorbim despre parul ondulat.

Raspunsul lui instant a fost: “Il faut absolument parler de la coupe!” (Trebuie neaparat sa vorbim despre tunsoare!)

par cret, curly hair (2)Iata si sfaturile lui pentru stilistii incepatori si pentru voi cretelor!

  1. Este un fapt cunoscut ca parul ondulat are mai mult volum decat v-ati dori, iar tendinta generala este de a-l fila. ATENTIE!!! PARUL ONDULAT NU SE FILEAZA NICIODATA pentru ca veti obtine un efect de boomerang
  1. Daca pentru parul scurt tunsul se realizeaza la aprox 1 luna jumate,pentru parul drept (lung) tunsoarea se realizeaza o data la 3 luni, aflati ca pentru parul cret/ondulat natural in general se realizeaza mai rar : cand parul nu se mai aseaza singur, este momentul pentru o tunsoare noua.
  2. Inarmati-va cu rabdare: tunsoarea pentru parul ondulat dureaza….
  3. Pentru tuns se va folosi intotdeauna foarfeca dreapta. Celelalte instrumente: foarfeca de filat, faizerul si briciul sunt interzise
  4. Nu se ia din masa (nu se subtiaza)
  5. Tunsul pentru parul cret, trebuie sa fie armonios, nu este atat o tehnica precisa trebuie sa “simti parul“,rezultatul final trebuie privit “in spatiu” ca la geometrie
  6. Fiecare suvita se tunde individual, in functie de modul in care se aseaza ea natural/ cum incadreaza fizionomia, lucru care face ca tunsoarea parului ondulat sa fie mai dificila decat pentru celelalte tipuri de par, deoarece el va trebui sa se aseze in mod natural dupa sampon, fara prea multe interventii….

Deci: este mai greu de tuns dar mai usor de stylizat dupa samponarea acasa.

De evitat:

  • suvitele nu “flateaza” un par foarte ondulat
  • colorarea parului trebuie realizata cu vopsea fara ammoniac pentru ca acesta este uscat prin definitie
  • nu folositi fixativ

Ce trebuie sa faca o creata acasa pentru intretinerea parului?

Folositi un sampon si o masca pentru par ondulat care sa relaxeze dar sa si pastreze in acelasi timp bucla, iar ca produs de stylizare folositi produse grase care sa redefineasca bucla si sa hraneasca parul.

bain oleo curl kerastase oleo curls kerastase hollywood waves tecni.art l'oreal

Sursa foto: google si aici

 

2 comentarii la “Tot ce ti-ai dori sa stii despre parul cret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *