Bărbații și părul în 3 pași simpli: #tuns #ingrijireacasa #stilizare

Eram intr-o zi  la salonul lui Laurent Tourette cand il aud ca spune in stilul lui caracteristic: „C’est tres bien fait ta coupe, mais ca marche pas avec la tete!” In traducere libera: tunsoarea  este foarte bine realizata, dar nu se potriveste cu fizionomia ta. Normal ca l-am intrebat dupa la ce s-a referit si uite asa ne-a venit ideea sa scriem un articol pentru barbati de data aceasta.  Iata ce a iesit:

Stela: Ce le recomanzi barbatilor in materie de tunsoare si la ce ar trebui sa fie atent un stilist inainte de realizarea acesteia ?Laurent Tourette

Laurent Tourette: „Tunsarea pentru barbati trebuie sa se potriveasca in primul rand cu fizionomia: asta inseamna ca inainte de a incepe o tunsoare noua se iau in calcul mai multi factori: cum este plantatia firelor de par, daca fruntea este inalta ,nasul lung sau urechile sunt mai departate de cap, unde sunt amplasate vartejurile, etc.Spre exemplu daca forma capului  este ovala (alungita) , parul nu se va tunde foarte scurt in laterale si nici  calota nu se va lasa  foarte lunga, chiar daca tunsoarea este interesanta si se poarta, este in tendinte.

Este ca un puzzle: stilistul trebuie sa ia in calcul toate datele si sa se gandeasca ce s-ar potrivi cel mai bine.  Tunsoarea pentru barbati cu cat este realizata mai mult din foarfeca, cu atat mai bine.

Primul sfat pe care pot sa-l dau unui  un barbat: trebuie sa mearga intr-un salon, iar tunsoarea sa fie facuta mereu dupa samponare, pe un par curat. Dupa tunsoare este foarte important sa se foloseasca produsele de styling: ceara, spuma, gel, fixativ.

S.:  Ce produse ar trebui sa foloseasca un barbat pentru ingrijirea parului acasa?  

L.T.: Sunt trei optiuni: pentru par gras, antimatreata sau pentru caderea parului.

Pentru parul gras se foloseste un sampon care sa curete bine scalpul.

Pentru  parul cu matreata recomand  un sampon cu peeling: se aplica pe parul uscat si se maseaza pe tot scalpul, dupa care se emulsioneaza cu apa, in acest moment produsul se transforma in sampon. Sunt doua optiuni: pentru scalp gras sau uscat.  Dupa se realizeaza samponarea. Aceasta metoda curata scalpul de matreata 100%Bain_Exfoliant_Purifiant_Anti_Dandruff_Purifying_Shampoobain-exfoliant-hydratant

Kerastase_Specifique_Bain_Clarifiant_Long_Lasting_Regulating_Shampoo

Pentru caderea parului: recomand un sampon energizant, urmat de o fiola sau un spray care sa stimuleze regenerarea si cresterea acestuia.

sampon kerastase stimulatistekerastase stimulatiste spray

 

S.: Ce produse de stilizare le recomanzi barbatilor ? 

L.T.: Daca parul este gras se foloseste gel, deoarece contine 60%  alcool, usuca scalpul si tine sebumul sub control. Daca parul este uscat  sau ondulat se foloseste ceara, pentru ca aceasta hraneste parul. Fixativul poate fi folosit de oricine, cu o singura exceptie: daca va stilizati parul cu ceara, nu este recomandata si utilizarea unui fixativ dupa.

Pentru mai multe informatii si programari pe Laurent il gasiti aici.

Sursa foto: Laurent Tourette

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *