Botox intre mit si realitate: mai binele este dusmanul binelui?

 

Botox : fie ca alegem sau nu  sa apelam la el, suntem femei si toate ne dorim acelasi lucru : nu doar sa aratam bine, ci mai bine. Uneori „mai binele” este dusmanului binelui! Unde, cand incepem si mai ales, cand ne oprim?
Incepem din copilarie cand incaltam pantofii cu toc ai mamei si “dam iama” in fardurile ei, vrem sa fim ca ea, doar este “modelul”, continuam in adolescenta cand tendintele in moda si media ne prezinta un anumit ideal de frumusete spre exemplu: cum sa arati ca „X” in 5 pasi. Atunci apar complexele, suntem prea grase, prea slabe, prea scunde, prea inalte, avem buzele prea subtiri sau prea groase si lista poate continua.
Am vesti pestru voi: suntem P E R F E C T E!
De ce zic asta? Pentru ca pana in momentul in care nu faci pace cu tine… stiu, o sa sune ca un cliseu… incepi sa te iubesti asa cum esti, nimic nu o sa te multumeasca, credem ca vom fi fericite daca vom obtine acel ceva diferit pentru fiecare din noi, dar realitatea este alta. Cand suntem tinere totul este perfect, avem pometi bucalati, nu avem riduri la ochi, dar cu trecerea timpului incep sa se produca niste modificari care pot fi corectate progresiv, in functie de fiecare persoana in parte.

botox riduri Cu trecerea anilor, sunt de facut acele retusuri, acea mica „renovare”, cum imi place mie sa ii mai spun, sunt cateva lucruri pe care cred ca ar fi bine sa le cunoastem inainte, iar pentru ca eu nu sunt expert in domeniu, Dna Dr. estetician Carmen Giuglea, Clinica Perfect Estetic, mi-a oferit cateva informatii pretioase:
Ridurile de la coltul ochilor, mai ales in cazul persoanelor care zambesc foarte mult, este si cazul meu, apar mult mai rapid. Ele se pot umple cu toxina botulinica. Fac o mica paranteza aici. Aud destul de des: „si-a pus botox in buze”!. Gresit, dragilor, pentru buze se foloseste un “filler”: acidul hialuronic, cu rolul de a umple ridurile mai profunde, avand capacitatea de a atrage apa si de a creea un efect suplimentar de volum si hidratare.botox frunte

Toxina botulinica “paralizeaza” placa neuromusculara si impulsul nervos nu se mai transmite la muschiuleti, practic ei fiind astfel imobilizati muschii raman intinsi. La fel se intampla si cu ridurile transversale de la frunte de incruntare si mirare, vrei sa te incrunti si nu mai ai control, lucru care mie una imi convine de minune, pentru ca in momentul in care lucrez si ma concentrez la ceea ce fac, ma incrunt si par suparata, cu toate ca nu este cazul.
Toxina folosita cu indicatie pentru chirurgia estetica se injecteaza superficial si nu o sa paralizeze niciodata complet musculatura, spre exemplu fruntea nu va fi ca o coala de hartie, aspectul va fi foarte natural, de aceea este si foarte important si ce toxina este folosita.

Daca ne referim la obraji, santurile paralele cu nasul care dau un aspect mai trist si se pot umple primele, ca sa redea rotunjimea pometelui si sa readuca senzatia de tinerete. Aceste „santuri” se pot umple cu acid hialuronic de densitate mai mare (de volum). Avantajul acestuia este ca se introduce profund, nu exista pericolul sa apara denivelari si proiecteaza tesuturile proprii la suprafata.
Eh…aici apare inca un mit: daca se injecteaza acid hialuronic in pometi, in momentul in care suntem bine hidratate, cat volum capata pometii? Am aflat ca sunt substante diferite, cu rol diferit si injectare diferita pentru fiecare zona in parte.

Pentru un efect “perfect estetic” al buzelor, se injecteaza acid hialuronic in muschi, in grosimea buzei. In general, se pune cam un ml de acid hialuronic in pometi, mai mult sau mai putin, cantitatea fiind diferita de la o persoana la alta, rolul sau fiind de a da volum. Injectarea cu toxina botulinica nu are efect decat asupra musculaturii, nu modifica deloc secretiile glandelor sebacee si sudoripare la suprafata tenului, in principiu are efect cam 3 luni, se instaleaza intre 2-3 zile si o saptamana. Dupa cele 3 luni, toxina se degradeaza si nu mai actioneaza.

In ceea ce ma priveste, doamna doctor Giuglea mi-a recomandat utilizarea toxinei botulinice pentru ridurile din jurul ochilor si utilizarea acidului hialuronic de volum in zona pometilor. Sincer sunt nerabdatoare sa incerc! Si am sa va tin la curent. Sunt deja programata…

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *