Arta de a face daruri

Stiu ca nu sunt singura care se trezește pe ultima suta de metri ca nu mai are timp si  ca memoria o lasa cand am mai mare nevoie de ea, încerc sa fiu un om organizat, dar nu-mi prea iese de fiecare data. Asa ca, acum, am rugat-o pe prietena mea Angi Dumitrescu sa imi dea o “mâna de ajutor”.

Iată in cele ce urmează si recomandările ei:

“E o perioada nebuna, alergam de dimineata pana seara, parca timpul s-a comprimat, ne omoara traficul, dead-line-urile, cumparaturile… ohhh, cumparaturile. Spiritul sarbatorilor s-a transformat intr-o goana nebuna dupa cumparaturi, pentru masa festiva si pentru daruri. Mi-am adus aminte ca mama avea o carte : “Arta de a face daruri”, era o carticica mica cu multe sfaturi interesante despre cum oferi un cadou in functie de ocazie si destinatar.
Da, aveti dreptate e cam tarziu sa mai stam de sfaturi sau de vreo arta. Nu stiu cum se face dar mereu ramanem pe ultima suta de metri asa ca m-am gandit sa dau cateva ponturi, poate ajuta.
Nu avem mult timp asa ca sa incepem cu o lista pe care notam toate persoanele carora le facem daruri de sarbatori, familie, prieteni, cunostinte. Darurile NU TREBUIE facute, darurile se dau din inima acelor persoane carora ne face placere sa le daruim ceva.
Pasul doi, stabilim un buget, nu e obligatoriu sa dam faliment. In plus nu este recomandat sa facem daruri foarte scumpe, sa creeze obligatii sau sa puna destinatarul intr-o situatie jenanta. Un cadou trebuie sa transmita un mesaj, sa ii arate destinatarului ca v-ati gandit la el, ca sunteti atent la dorintele sau placerile lui, etc. Nu luam lucruri la intamplare, nu ii cumparam cuiva care are chelie un pieptane, nu? Economisiti mult timp daca inainte sa plecati la cumparaturi va ganditi un pic la fiecare persoana de pe lista si cum ati putea sa o surprindeti, cum ati putea sa ii faceti o mica bucurie. Puteti trisa unden u aveti nici o idee sa aflati de la apropiati ce anume ii place. Nu uitati, pentru ca am ramas cu toate in ultima saptamana, sa aveti si o optiune de rezerva.
Magazinele de decoratiuni interioare va pot scuti de multe drumuri, o rama frumoasa pentru fotografia preferata, un sfesnic, o lumanare parfumata sau o patura calduroasa pot fi cadoul perfect pentru oricine. La fel magazinele de cosmetice, asta doar in cazul in care stiti ce fel de arome prefera destinatarul cadoului, ar fi pacat sa daruiti o colonie pe care destinatarul sa nu o foloseasca. Acolo unde va permiteti puteti incerca ceva indraznet, o gluma. Nu e cazul sa mai amintesc cartile sau colectile de filme, va puteti informa de pe internet care sunt ultimele aparitii si ce cote au.
Dupa ce ati stabilit ce si de unde faceti cumparaturile o sa fie mult mai simplu.
Partea finala e amabalajul, pare ciudat dar e cel mai important. Nu daruiti niciodata cadourile in punga, mai ales in punga in care le-ati cumparat fara ambalaj, arata lipsa de interes. Daca magazinul de unde ati cumparat nu ofera acest serviciu, de a ambala un produs pentru a fi daruit, apelati la raioanele speciale. Fie cumparati hartie de ambalaj, retele de librarii au foarte multe optiuni, si faceti pachetele acasa, fie rugati pe cineva sa va ajute. Stiu ca am vazut raioane special destinate ambalarii cadourilor in cateva mall-uri.”
Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *