Bunele maniere, unde le-am pierdut ?

bunele maniere

Probabi ca vei fi de acord cu mine cand spun ca in ultima vreme multi dintre noi au inceput sa-si piarda umanitatea, au devenit mai rai, sau poate doar mai preocupati.

Oare politetea a devenit ceva de „moda veche”, „old fashion”, nu mai este pe val si trebuie sa o aruncam la fel cum am arunca o haina veche? Mie, cu toata sinceritatea,  imi place vintage! Imi place sa  cred ca poate totusi nu am uitat de bunele maniere.

Avem asteptari si pretentii de la stat, de la societate, de la vecini, familie, sot/sotie, copii, cand totul porneste de la noi, de la fiecare individ in parte. Si apare intrebarea: oare ce asteptari am de la mine?

Am crezut cu tarie intotdeauna ca sunt multe lucruri pe care daca le-am face intr-o maniera diferita, am imbunatati relatiile, interactiunile si modul in care tratam oamenii din jurul nostru, iar scest lucru chiar nu necesita mare efort din partea noastra, am putea incepe cu lucrurile mici:bunele maniere multumesc

  1. Cred ca cea mai importanta schimbare ar fi sa spunem mai des: „te rog” si „multumesc„. Cuvinte simple dar incarcate de inteles si bunavointa. Cuvinte care ne reamintesc ca ii rugam pe cei din jurul nostru sa faca un efort sa ne ajute. Multumesc: e pentru ca apreciem cu adevarat lucrurile pe care la fac pentru noi.
  2. Biletul de multumire, poate pare demodat, dar un bilet scris de mana spune mai mult decat un simplu multumesc. El ii demonstreaza destinatarului ca apreciezi cu adevarat ajutorul acordat si in acelasi timp ca ai vrut sa faci ceva special pentru a-i multumi.
  3.  RSVP  Nu stiti ce semnificatie are? RSVP provine dintr-o expresie din limba franceza : „repondez s’il vout plait” care prin traducere inseamna „raspundeti va rugam”. Incearca sa nu uiti sa raspunzi la o invitatie, mai ales cand scrie clar pe ea RSVP. Raspunde chiar daca nu stii daca timpul iti va permite sa ajungi la acel eveniment. Crede-ma, organizatorul evenimentului iti va aprecia gestul, pentru ca atunci cand raspunzi unei invitatii, onorezi faptul ca cineva te apreciaza suficient cat sa te invite pe tine la un eveniment special.
  4. Tine usa deschisa! DA, tine usa deschisa!  Nu este un lucru pe care ar trebui sa-l faca doar barbatii.Sigur persoana pentru care vei face asta va fi incantanta si chiar iti va rasplati gestul cu un zambet! Gandeste-te ca orice gest de bunavointa poate schimba ziua oricui.
  5. Renuntarea la scaunul din mijlocul de transport in comun,  este deja un gest de bun simt si  nu ar mai trebui mentionata, dar din pacate nu prea vad sa se intample prea des.

As putea continua cu lista mea cu riscul  poate de a parea depasita, dar sunt convinsa ca mai aveti si voi ceva idei cu care o puteti completa.

Daca ti-a placut acest articol, lasa un comentariu in rubrica de mai jos. Parerea ta este foarte importanta pentru mine. Pentru mai multe sfaturi si trucuri ma poti gasi si pe retele de socializare!

Facebook : Asterya & Make-up by Stela Ciciu
Instagram: Stela Ciciu
Sursa foto: google

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *