Pensule de machiaj

pensule de machiajAcest articol despre pensule este dedicat in atat machiorilor aflati la inceput de drum cat si pentru cele ce-si doresc sa-si schimbe rutina de infrumusetare acasa, nu-i asa Navi?
Un machior inceptor trebuie sa aiba minim 12 pensule de calitate ca punct de plecare, iar în timp poate ajunge la câteva zeci. Am ales sa scriu aici doar despre strictul necesar de pensule
Pensula pentru pudră este de cele mai multe ori achiziţionată pentru aspectul ei atractiv dar o pensula pentru pudră trebuie să fie mare, deasă şi frumos prezentată. Pensula pentru pudră ar fi ideal sa aiba coada din lemn, iar perii să fie confecţionaţi din păr natural, Cele mai bune pensule de pudră sunt cele care au peria din păr de maimuţă, coadă de veveriţă, blană de bursuc sau de jder.,trebuie să fie bine legată, să nu lase pe faţă fire de păr. Atunci când este folosită, machiorul trebuie să aiba grijă sa nu încarce pensula cu prea multă pudră, pentru a lucra cât mai curat posibil; Ea poate fi folosită atât pentru pudra pulbere, cât şi pentru pudra compactă.
In comerţ se găsesc şi pensule retractabile (bune si pt retus), care sunt foarte uşor de folosit şi de transportat.
Pensula pentru fardul de obraz (blush) este de cele mai multe ori confundată cu cea de pudră şi de multe ori sunt folosite invers. Pensula de obraz trebuie să îndeplinească toţi parametrii calitativi pe care-i are o pensulă de pudră, numai că dimensiunile ei sunt ceva mai reduse, iar uneori formai ei poate fi taiată oval, oblic sau sa fie ceva mai lata.
Aplicatorul pentru fardul de pleoape, este un baton mic, cel mai frecvent este fabricat din material plastic care are la o extremitate sau ambele un mic manşon de burete cu ajutorul căruia se aplică fardul pe pleoape. Acest aplicator însoţeşte destul de frecvent fardurile pentru pleoape din comerţ, mai ales daca acestea sunt în truse de câte două sau mai multe nuanţe.
Fiecare aplicator trebuie folosit pentru o nuanţă anume,el se utilizează pentru aplicarea fardurilor de pudră colorată compactată si are calitatea de a înlesni estomparea culorilor între ele. Atentie la mansonul de burete care trebuie spalat frecvent. Totusi in comert se gasesc seturi cu mai multe aplicatoare; se recomandă achiziţionarea acestora pentru a le avea tot timpul în trusa personală;pensula
Pensula pentru fardul de pleoape, este de departe favorita mea. Are o importanta majora in obţinerea unui machiaj perfect al ochilor. Machiajul profesional nu poate exista fără pensule speciale pentru pleoape.
O pensula de pleoape de calitate are coada din lemn iar peria pensulei pentru fardul de pleoape este fie din blană de jder sau coadă de veveriţă.
In piata se gasesc mai multe tipuri de perii:
• Înguste: pentru conturul ochilor
• Late: pentru pleoapa mobilă
• Oblice: pentru retuş
• Late şi subţiri: pentru cearcăne
• Foarte subţiri: peria are cateva firicele, pentru tuş
Pensula pentru uniformizare (blending) este ideală pentru a finisa şi uniformiza machiajul: coada pensulei este din lemn, pensula e rotundă la bază, peria poate avea păr scurt sau lung, des sau rar în funcţie de destinaţie, iar unele perii pot fi tăiate oblic pentru a fi folosite selectiv. Eu, ca fiecare make-up artist de altfel m-am obişnuit cu un anumit tip de blender, iar modul de folosire a contribuit, în timp, la particularităţile stilului in care realizez machiajul.
Pensula pentru fardurile grase / cremoase: este confecţionată din fibre sintetice, suple, capabile să întindă uniform un fard gras din categoria rujurilor de buze, fondurilor de ten, camuflajelor, a bazelor de aderenţă şi a efectelor speciale.
Pensulele pentru fardurile grase sunt plate iar fibrele sunt de obicei deschise la culoare, pot avea dimensiuni diferite, cu destinaţii diferite: pentru corp, pentru ten, corectoare, pentru efecte speciale si se întreţin foarte uşor cu apă şi săpun.
Peria pentru sprâncene prezintă un mic şir de grupuri de fir de păr mai aspre şi cu o lungime de maxim 1 centimetru,este ideală pentru pieptănarea sprâncenelor atunci când acestea sunt mai ciufulite si pentru fardarea lor, mai ales când este nevoie de o culoare neconvenţională. Deseori este însoţită de un pieptene în miniatură. Atentie: peria pentru sprâncene nu se va folosi şi pentru gene.
Pensula evantai este ideală pentru retuş, motiv pentru care este şi foarte apreciată de make-up artişti.
Peria pentru gene este de fapt un pieptene în miniatură, iar rolul ei este de a separa genele şi de a le oferi naturaleţe şi supleţe. De cele mai multe ori însoţeşte peria de sprâncene.

Acest articol este extras din primul modul de curs de machiaj pe care l-am scris pentru EUROCOR.

Daca ti-a placut acest articol, lasa un comentariu in rubrica de mai jos. Parerea ta este foarte importanta pentru mine. Pentru mai multe sfaturi si trucuri ma poti gasi si pe retele de socializare!

Facebook : Asterya & Make-up by Stela Ciciu
Instagram: Stela Ciciu
Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *