Cum să ai mâini frumoase peste noapte în 7 pași

mâini frumoase peste noapte în 7 pași

Cum să ai mâini frumoase peste noapte în 7 pași?

Toți știm zicala: “mâinile sunt cartea noastră de vizită” pentru că ele pot spune foarte multe lucruri despre noi.
Credeți sau nu, oamenii observă mâinile mult mai des decât v-ați putea imagina, iar acesta este doar unul din motivele pentru care v-ați dori mâini frumoase și catifelate.
Poate că doriți sa vă lăudați cu noua voastră manichiură, sau un nail-art pe care l-ați făcut la ultima vizită într-un salon, faceți cunoștința cu cineva, mâinile intră în contact și lista poate continua.

mâini frumoase peste noapte în 7 pași

Mâinile la fel ca și tenul sunt expuse zilnic factorilor de mediu și agresiunilor: temperaturi ridicate, frig, vânt, apă rece sau prea fierbinte, folosirea săpunului solid și lista poate continua.

Iată și recomandările mele pentru mâini frumoase peste noapte în 7 pași:

 1. Spălați mâinile cu apa caldă și săpun din abundență.
  Săpunirea va dura 20 sec, cu atenție nu doar asupra palmelor ci și a spațiului dintre degete și unghii și pe partea dorsală a mâinilor.
  Clătiți bine și uscați cu un prosop de hârtie  sau bumbac
  mâini spălare
 2. Exfolierea!
  Celulele moarte (stratul de piele uscată) fac ca mâinile să pară obosite și îmbătrânite.
  Acum că pielea este înmuiată este momentul să o îndepărtați cu ajutorul unui exfoliant – nu trebuie sa fie neapărat unul scump. Îl puteți prepara cu ce aveți prin bucătărie: zahăr cu ulei de măsline, miere zaharisită, cafea, mălai cu lapte sau bicarbonat de sodiu cu apă.
  Masați 1-2 minute pe mâini.
  Clătiți bine.
  Simplu, nu?exfoliere mâini
 3. Hidratarea: aplicați o cremă hidratantă sau ulei de măsline (ingredient folosit de secole în ritualurile de înfrumusețare).
  Dar totuși cele mai eficiente produse sunt cele create special pentru mâini deoarece au o consistență mai cremoasă și ceva nutrienți în plus.
  Aplicați în cantitate generoasă de cremă sau ulei, insistând pe palme și în zona cuticulelor. Chiar dacă vi se va părea că mâinile sunt “unsuroase”, don’t panic! Produsul va fi absorbit de piele.mâini hidratare
 4. “Purtați-vă cu mănuși”
  După aplicarea produsului de hidratare puneți o pereche de mănuși din bumbac foarte fin sau mănuși  spa, iar dacă nu aveți niciuna dintre variante, puteți la fel de bine să folosiți o pereche de șoc șoc șoc: șosete!
  Astfel “mănușile” pe care le folosiți vor împiedica transferul surplusului de produs pe lenjeria de pat sau haine.
  Mergeți la culcare cu mănușile la purtător sau păstrați-le cel puțin 6 ore.
 5. Reaplicați cremă de mâini pe parcursul zilei de câte ori simțiți că este necesar.
  Ideal ar fi să folosiți două creme de mâini: una mai lejeră (gen loțiune) pe care să o aplicați pe parcursul zilei și una mai consistentă (grasă) seara.
 6. Nu doar mâinile beneficiază de acest tratament pe timpul nopții ci și unghiile.
 7. Ar fi de preferat să repetați acest tratament săptămânal și să devină o obișnuință aplicarea cremei de mâini.
  Folosiți mănuși atunci când spălați vase sau când mâinile voastre intră în contact cu apa fierbinte.
  Când sunteți acasă folosiți un umidificator de aer (sau un vas cu apă pus pe calorifer) în special iarna, când aerul devine mai uscat.În concluzie, pentru a obține mâini frumoase peste noapte, în 7 pași simpli, poți începe prin a te spăla pe mâini și a le exfolia pentru a îndepărta pielea moartă. Apoi, aplică o cremă hidratantă pentru mâini și masează-le bine pentru a ajuta absorbția cremei. Poți aplica un strat subțire de ulei pentru mâini pentru a adăuga încă un strat de hidratare. Înainte de a te culca, poartă mănuși de bumbac pentru a menține umiditatea în pielea mâinilor tale. Dimineața, clătește mâinile cu apă călduță și aplică o cremă cu protecție solară pentru a proteja pielea de razele UV.
  oje semipermanente

  Voi ce alte trucuri de îngrijire a mâinilor cunoașteți?
  Aștept comentariile voastre în rubrica de mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, folosiți cu încredere butoanele de share!
Sursa Foto: google images și aici.
Pentru mai multe sfaturi, trucuri, dar și sugestii pentru articole viitoare, mă puteți găsi și pe rețelele de socializare:

YouTube: Asterya
Instagram: Stela Ciciu
Facebook: Asterya & Stela Ciciu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *