Cum să ai mâini frumoase peste noapte în 7 pași

Cum să ai mâini frumoase peste noapte în 7 pași?

Toți știm zicala: “mâinile sunt cartea noastră de vizită” pentru că ele pot spune foarte multe lucruri despre noi. Credeți sau nu, oamenii  observă mâinile mult mai des  decât v-ați putea imagina, iar acesta este doar unul din motivele pentru care v-ați dori mâini frumoase și catifelate, sau poate ca doriți sa vă lăudați cu noua voastră manichiură, sau un nail-art pe care l-ați făcut la ultima vizita într-un salon, faceți cunoștința cu cineva, mâinile intră în contact și lista poate continua.

  • Mâinile la fel ca și tenul sunt expuse zilnic factorilor de mediu și a agresiunilor: temperaturi ridicate, frig, vânt, apă rece sau prea fierbinte, folosirea săpunului solid și lista poate continua.

Iată și recomandările mele în 7 pași!

            Maini spalare

  1. Spălați mâinile cu apa caldă și săpun din abundenta. Săpunirea va dura 20 sec, cu atenție nu doar asupra palmelor ci și a spațiului dintre degete și unghii și pe partea dorsală a mâinilor. Clătiți bine și uscați cu un prosop de hârtie  sau bumbacmaini exfoliere
  2. Exfolierea! Celulele moarte( stratul de piele uscata) fac ca mâinile să pară obosite și îmbătrânite. Acum că pielea este înmuiată este momentul să o îndepărtați cu ajutorul unui exfoliant- nu trebuie sa fie neapărat unul scump. Îl puteți prepara cu ce aveți prin bucătărie: zahăr cu ulei de măsline, miere zaharisită, mălai cu lapte sau bicarbonat de sodiu cu apă.  Masați 1-2 minute pe mâini. Clatiți bine.  Simplu,nu?maini hidratare
  3. Hidratarea: aplicați o cremă hidratantă sau ulei de măsline (ingredient folosit de secole în ritualurile de înfrumusețare). Dar totuși cele mai eficiente produse sunt cele create special pentru mâini deoarece au o consistență mai cremoasă și ceva nutrienți în plus. Aplicați în cantitate generoasă  cremă sau ulei, insistând pe palme și în zona cuticulelor . Chiar dacă vi se va părea că mâinile sunt “unsuroase”, don’t panic! Produsul va fi absorbit de piele.
  4. “Purtați-vă cu mănuși” După aplicarea produsului de hidratare puneți o pereche de mănuși din bumbac foarte fin sau mănuși  spa, iar dacă nu aveți niciuna dintre variante, puteți la fel de bine să folosiți o pereche de: soc soc soc…șosete! Astfel “mănușile” pe care le folosiți vor împiedica transferul surplusului de produs pe lenjeria de pat sau haine. Mergeți la culcare cu mănușile la purtător sau păstrați-le cel putin 6 ore.
  5. mâini hidratareReaplicați crema de mâini pe parcursul zilei
  6. Nu doar mâinile beneficiază de acest tratament pe timpul nopții ci și unghiile
  7. Ar fi de preferat să repetați acest tratament săptămânal și să devină o obișnuință aplicarea cremei de mâini. Folosiți mănuși atunci când spălați vase sau când mâinile intră în contact cu apa fierbinte, iar când sunteți acasă folosiți un mumificator de aer (sau un vas cu apă pus pe calorifer) în special iarna, când aerul devine mai uscat.

Ideal ar fi să folosiți două creme de mâini: una mai lejera (gen loțiune) pe care să o aplicați pe parcursul zilei și una mai consistentă (grasă) seara.

Sursa Foto: google images

Voi ce alte trucuri de îngrijire a mâinilor cunoașteți? Aștept comentariile voastre în rubrica de mai jos. Dacă v-a plăcut acest articol, folosiți cu încredere butoanele de share!

Pentru mai multe sfaturi, trucuri, dar și sugestii pentru articole viitoare, mă puteți găsi și pe rețelele de socializare:

YouTube: Asterya

Instagram: Stela Ciciu,

Facebook: Asterya & Stela Ciciu

 

Comentarii