7 motive pentru care să nu dormi machiată

nu dormi machiataSi eu am făcut asta! Noi toate am făcut asta la un moment dat! Te întorci acasă de la muncă după o zi lungă, obositoare și stresantă, sau vii de la club și tot ce vrei să faci este să dormi instant… Și scuzele ar putea continua.
Ești epuizată și înțeleg, mare scofală, pare să nu fie o idee atât de rea pe moment, nu-i așa?

Dar de fapt nu este o idee atât de bună!
Înțeleg că se poate întâmpla o dată, ca o excepție de la regula (apropos, când ne vedem nu o să recunosc niciodată asta), nu e sfârșitul lumii, dar atunci când devine un obicei, ei bine asta vă poate cauza o multitudine de probleme ( ați dat de belea)!

Multe femei spun ca nu se fardează pentru ca machiajul “strică” tenul!

Ei bine au dreptate până la un punct: dacă nu îl îndepărtezi seara, în rest pe tot parcursul zilei chiar are rol protector, dar despre asta vorbim in alt articol…

Iată si motivele pentru care ar fi de preferat sa nu dormi machiată:

nu dormi machiata ochi

  1. Riscul ca genele sa se rupă este foarte ridicat daca nu îndepărtați rimelul. Nu știu cum simțiți voi dar eu țin si “cu dinții” de fiecare geana care-mi aparține. Ele nu sunt in starea lor naturală (moi și catifelate) atunci când folosiți rimel. Sunt sigură că ați observat că după aplicare, când se usucă rimelul, se întărește, fapt care le face sa devina mai fragile si mai predispuse ruperii.
  2. O sa va treziți cu ochii roșii și iritați, pentru că exista riscul destul de mare ca particule de machiaj să vă intre în ochi în timp ce dormiți, iar această iritație se poate finaliza cu o vizită la medicul oftalmolog. Doar ce v-ați pricopsit cu o infecție. Dacă ați avut vreodată o infecție oculară, știți deja cât de neplăcută poate fi și în plus va trebui să aruncați toate produsele destinate machiajului ochilor pe care le-ați folosit pentru a preveni reapariția infecției.

nu dormi machiata spider

 

3. Se infectează (blochează) porii si puteți dezvolta o acnee… Mâna sus: cui ii plac coșurile?
Mie nu!
Da, acneea poate apărea in momentul in care nu va îngrijiți/demachiați corect tenul sau ca rezultat al acestor mici “scăpări”!
Spălați-vă pe față! Fie folosiți un săpun crema sau un gel de curățare, nu va ia mai mult de 2 min sa îndepărtați praful, impuritățile si machiajul, sau păstrați un pachet de șervetele umede la îndemână. Nu sunt la fel de eficiente aceste metode ca demachierea clasica, dar tot mai bine decât nimic.

4. Iubesc rujul de buze! Cel roșu este preferatul meu, dar se poate transforma in inamic daca îl păstrați pe buze când mergeți la culcare. Mai ales daca este unul rezistent la transfer pentru ca va poate usca buzele. In plus se întinde, depășește conturul buzelor si practic va treziți mânjite pe fata…3 minute maxim de “efort” necesar pentru demachiere! Voi ce spuneți?

5. Tenul nu se regenerează! Știați ca in timpul somnului pielea intra in procesul de regenerare celulara? Da, ați ghicit! Acest lucru nu mai este posibil daca nu va demachiați. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca pielea îmbătrânește mult mai repede daca o privați de aceasta perioada de regenerare.

6. Va murdăriți fata de pernă! Dragele mele iubitoare de gene “kilometrice cu orice preț” asta este pentru voi: rimelul  va pătează fata de perna si nu iese foarte ușor… îmi amintesc ca aveam o cunoștință în adolescență care din dorința de a avea gene infinite a doua și a noua zi, nu se demachia! Cu zilele! Fiecare nouă zi cu stratul ei de rimel peste celelalte straturi din zilele precedente! Aveți si voi una, nu-i  așa? O prietena care se încadrează in aceasta categorie adică.
Încercați sa faceți un exercițiu de imaginație: bineînțeles ca ziua ii cădeau întotdeauna sub ochi mici particule de rimel care se dezintegrau de pe gene si…arata tare dubios. Nu ne dorim asta, nu-i așa?

nu dormi machiata gene

7. Nu vă odihniți la fel de bine. Eu una cel puțin am avut o senzație de disconfort…

Vouă cât de des vi se întâmplă sa mergeți la culcare fără sa va demachiați in prealabil? Care dintre riscurile enumerate mai sus va motivează cel mai mult sa va curățați tenul seara?

Vrei sa vezi care este tehnica mea favorita atunci când mă demachiez? Accesează acest link-ul de mai jos:

Daca ti-a plăcut acest articol, lasă un comentariu in rubrica de mai jos. Părerea ta este foarte importanta pentru mine. Pentru mai multe sfaturi si trucuri mă poți găsi si pe rețelele de socializare!

Facebook : Asterya
Instagram: Stela Ciciu

YouTube: Asterya
Sursa foto: google images

2 comentarii la “7 motive pentru care să nu dormi machiată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *