De ce să-ți faci o ședință foto profesională?

fără telefon

De ce să-ți faci o ședință foto profesională?

Nu știu dacă te-ai gândit vreodată, dar probabil că ți-ai dorit. În spatele unei fotografii reușite (fie că este făcută de un fotograf profesionist, sau doar o poză cu telefonul) este foarte multă muncă. Foarte multa lume nu știe ce presupune asta exact (o să vă scriu despre asta într-un alt articol), dar să spunem că pentru o poză bună se fac 10, 15, 20 de fotografii. Poate uneori și mai multe. Dacă mă urmărești pe rețelele de socializare o să observi că îmi plac foarte mult instantaneele și că nu ma iau mereu foarte în serios.

Am încercat să pozez, „like a diva” dar mi se pare că sunt mereu foarte stângace, că nu sunt suficient de feminină, că am nasul prea mare, că sunt prea grasă… Știi tu, toată lista asta de defecte pe care le inventam singure. Până în ziua în care m-am dus în studio la Ciucă să-mi fac o poză pentru primii 10.000 de prieteni din pagina mea de Facebook. Atunci am învățat ce înseamnă să mă folosesc de expresia mea naturală și să încep să fiu eu, să nu pozez în altcineva. Probabil ați văzut pozele deja, dar o să atașez câteva și aici.

Buzele subțiri sunt sexi
ședință foto pensule

Dar să revin la subiect. De ce este atât de grozav să-ți faci o ședință foto profi?

În primul rând iți schimbă starea de spirit. Din cele mai vechi timpuri chipurile oamenilor au fost imortalizate. Au pozat pentru pictori, au fost modele pentru sculptori de renume și toate astea din dorința narcisistă de a-și vedea reflexia in cea mai bună variantă a ei. La fel ca Narcis. În vremurile noastre, ai o armată de profesioniști care se ocupă de tine, coafor, make-up artist, stilist vestimentar etc și este bine sa mergi pe mâna lor. Știu ei mai bine ce ți se potrivește. Norocul meu că am mulți prieteni în domeniu.

Și cu toate astea, am fost surprinsă. Lucrând de atâția ani în spatele camerei m-am simțit stingheră la început. nu știam să pozez, dar știu în continuare să dau indicații.

ședință foto profesională

Când am văzut pozele finale, am fost șocată. E surprinzător să te vezi prin ochii altora. Ne petrecem atâta timp să ne găsim defectele, încât uitam de cele mai multe ori sa ne vedem calitățile. Ești mai frumoasă decât crezi! Vă spun mereu și chiar cred asta, dar să o simt pe propria mea piele a fost o revelație.

Când a venit momentul sa-mi facă Iulian o ședință foto profesională, mi-a zis că știu să pozez. Acum știam că trebuie doar să ma relaxez și să fiu EU, naturală, așa cum sunt și simt, chiar dacă nu sunt un model profesionist.

ședință foto
ședință foto profi iulian
ședință foto profi

Și am mai învățat ceva: încrederea în mine a crescut când am văzut rezultatul final! Energia era alta, despre stima de sine, nu mai vorbesc. Da, face bine la ego. Da, mă simt frumoasa. Da, asta sunt eu!

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei ca și prietenele tale să fie puse în temă, nu ezita să dai share. Pentru mai multe sfaturi, trucuri, dar și sugestii pentru articole viitoare, mă puteți găsi și pe rețelele de socializare:

YouTube: Asterya, Instagram: Stela Ciciu, Facebook: Asterya & Stela Ciciu

Hair: Florentina Jeder & Florin Cova

Sursa foto: Valentin Ciucă & Iulian Ratescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *