Nici un pas inapoi

nici un pas inapoi

 NICI UN PAS INAPOI

nici un pas inapoiTe-ai gandit vreodata ce-ar fi fost daca era posibilă calatoria în timp?  Dacă ar fi inventat cineva până acum o mașină cu care să te întorci într-un anumit moment de cotitură / situație /conjunctură din viață ?

Ce ai schimba?

Fii sinceră cu tine!

Cum ar fi arătat viața ta acum, dacă atunci…

Trecutul. Te obsedează și nu ai reușit să te ierti încă pentru alegerile tale… Pentru că da, mereu ai de ales…

De la absolut fiecare femeie care a luat  loc pe scaunul meu de machiaj, am învățat ceva nou, fie ea scundă/înaltă , slabă /cu forme, brunetă /blondă sau roșcată , căsătorită , divorțată sau văduvă, mamă sau nu…. Sunt atâtea etichete care ni se atribuie, în funcție de trăsăturile fizice, statut social… dar mă pierd in detalii.

Suntem femei, deci dominate de emoții și deseori alegem cu inima. Impactul activităților și interacțiunilor cotidiene este destul de mare, iar, cum eu consider că machiajul joacă un rol foarte important in creșterea stimei de sine, în aceeași măsură cred ca este o felie mult prea mică dintr-o poveste mult mai amplă.  #EstiMaiFrumoasaDecatCrezi a devenit un motto in viață. Încerc prin pensule și culori să vă scot la lumină pe voi, strălucitoare cum știu că sunteți, #SteluteleMele, dar, am realizat în ani și ani că starea de spirit în care este femeia care se așează în fața oglinzii mele de machiaj, este mai importantă decât aș fi crezut vreodată. Dar uneori, nici un machiaj din lume nu poate vindeca o aripă rănită ! Alegerile pe care le-ai făcut în trecut și lecțiile pe care le-ai învățat te fac să crești mai mult decât te-ai  aștepta vreodată,  pentru că in spatele fiecărui lucru bun sau rău care ți se întâmplă , se află ori o lecție , ori o binecuvântare.

Ce clișeu , nu-i așa? O banalitate, adevărat , dar adevărată . Vreau să înțeleg oamenii, faptele și interacțiunile lor, iar daca aș avea o super putere, mi-ar plăcea să pot să fac pe toată lumea fericită. Dar ce este fericirea?

Răspunsul invariabil este: o să fiu fericită dacă …. (aici completați voi), când o să-mi cumpăr o …. O să fiu fericită…  Și vine și momentul în care îți atingi țelul, ești acolo și surpriză : nu este chiar așa cum te așteptai, nu? Parcă lipsește ceva și începi să te gândești la asta…

Invariabil te întorci la trecut. Atât de marcată ești de evenimentele din trecut încât ai uitat să te ierți? Este probabil unul din cele mai importante lucruri: iertarea de sine. Întoarce-te către tine și ofera-ți iertare și iubire, atât ai putut atunci, așa ai crezut că este mai bine, nu-ți mai rescrie trecutul din perspectiva prezentului care stie! Da, acum știi mai bine…

Ai uitat de prezent! Azi! Acum! Ai citit aceste randuri, cuvântul ĂSTA este deja în trecut! Trăiești în trecut și faci proiecții pentru viitor? Ai garanția lui? A viitorului?

Fiecare problemă are o solutie la fel cum și orice soluție are problema ei. Asta ce înseamnă ? Că stai pe loc? Sau că te unești cu puțin curaj și vezi ce se întâmpla? Nu te mai gândi la “ce s-ar fi întâmplat dacă ” sau  la “dacă voi face…”. Fa-o și vezi ce se întâmpla! Să trăiești în trecut înseamnă să-ți irosesti prezentul. Nu poți planifica viața la fel cum nu-ți poți controla nici prezentul. Dar poți alege cum reacționezi la ce ți se întâmplă, AICI și ACUM! Poți alege să spui GATA. Să pui STOP! Poți alege să fii sau să nu fii fericită. Da, sunt momente în viață când stima de sine este la un nivel nu tocmai bun, dar ai constientizat asta? Fă ceva! Teia a descoperit asta, ne-a scris in AZI AI INVATAT SA IUBESTI și tu poti să o faci! Poți începe prin a-ți planifica ziua de mâine (asta este întotdeauna o nouă șansă la viață ), săptămâna, luna, anul… dar asta te ajută mult prea putin. Adesea se poate întâmpla să ajungă să te frustreze toate planurile, pentru că de multe ori nu ajungi să faci mare lucru din ce ți-ai propus și e bine. Ce e de făcut atunci? Începe cu AZI, cu ACUM.  Funcționează foarte bine. Alege!  Știai că poți alege sa fii fericită? Alege ACUM! ALEGE-TE PE TINE.

Este dificilă schimbarea, nu o aștepta în alții. ÎNCEPE CU TINE și nu uita: NICI UN PAS ÎNAPOI!

Știi pe cineva care ar avea nevoie să citească aceste rânduri? Distribuie acest articol! 🙂

Ma poți găsi și pe rețelele sociale:

Facebook: Asterya

Instagram: Stela Ciciu

Foto: Radu Caraion

Later edit: Asterya

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *