Stand up Paddleboarding sau cum sa vaslesti din picioare

Azi vreau sa-l cunoasteti pe Petre Condrat.sup world champion

L-am cunoscut pe Pit cum ii spun apropiatii in urma cu peste zece ani, la o prezentare de moda,  nu stiam ca a fost campion mondial  si european la canoe sprint. Dupa 9 ani a ales sa renunte la cariera de model si s-a reintors la prima lui dragoste: luciul apei si sportul de perfomanta cu rezultate care nu m-au surprins deloc: ce credeti a iesit iar campion mondial…sportivii astia…

 

 

 

 

sup park sup lake

Acum il puteti gasi in parcul IOR la baza sportiva, unde puteti incerca impreuna SUP : stand up paddleboarding sau vaslitul din picioare cum imi place sa ii spun.

sup beginSincer, prima oara mi-a fost putin frica: daca faceam o baie sub ochii privitorilor, am si auzit doi plimbareti in spatele meu cand ma pregateam sa urc pe placa: „hai sa ne oprim putin sa o vedem pe blonda asta cum cade in apa!

Hmmmm nu stiau cat  de ambitioasa sunt.sup team

Stand up paddleboarding isi are originea in  hawai si se aseamana cu surful, un sport cu vechime, ajuns in Romania relativ recent, este un sport care poate fi practicat de oricine si nu necesita o instruire de lunga durata. Daca eu am reusit, tu de ce nu ai putea?

sup petre sup campionSup-ul dezvolta foarte bine muschii spatelui, tine in izometrie picioarele, dezvolta fesieri, bratele, cam tot corpul … Cum este posibil acest lucru? Necesita sa iti tii si echilibrul, sa mergi drept si sa si vaslesti in acelasi timp.

 

Toata lumea poate sta pe placa, este destul de simplu, mai greu este sa-ti mentii echilibrul, primele secunde sunt mai dificile intr-adevar pentru ca la inceput stai in genunchi, trebuie sa vaslesti ca sa te indepartezi de mal si sa ajungi in pozitia verticala cand esti deja inconjurat de apa. Poate parea putin infricosator la inceput dar nu e deloc asa. Dupa, totul devine natural, fara sa iti dai seama. Faci un efort incredibil doar ca sa stai pe acea placa, consumul de energie este foarte mare si  benefic corpului.  Poti sa faci plaja, yoga pe placa, gimnastica, sau chiar si un antrenament serios, iar spre deosebire de caiac ai o vizibilitate mult mai mare cand stai pe placa.sup ior

Sentimentul pe care l-am avut cand am inceput sa vaslesc din picioare a fost incredibil: pur si simplu ai impresia ca plutesti pe apa, iar faptul ca am prins si apusul pe luciul apei…priceless.

Multumesc Pit pentru aceasta experienta.

sup

Daca va intrebati cat costa: echipamentul complet pestru acest sport se poate inchiria cu doar 30 lei/h.

Unde il practici?

Singurul loc  in care poti practia acest sport este in mijlocul Bucurestiului in baza sportiva din parcul IOR.

Pentru mai multe detalii va invit sa vizionati filmul de mai jos.

Sursa foto: Radu Caraion

Video/edit: Lucian Balasescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *