6 greseli de evitat cand te dai cu tus

Imi place sa folosesc tus cand fac un machiaj, dar si mai mult imi place cand invatati si voi sa faceti asta singure. Tusul poate contura si evidentia ochii, dar in acelasi timp va poate face si un deserviciu daca nu este aplicat corect.

tusDaca ti-ai dorit pana acum sa ai o linie de tus ca in colajul de mai sus, hai sa vedem impreuna cum sa „asa nu”:

  1. Rezista tentatiei de a trage de pleoapa in jos atunci cand te dai cu tus. Recunosc ca si eu am mai facut asta , dar recomand varianta cu un ochi deschis chiar daca aplicarea este mai dificila. Asta mai ales daca folositi tusul zilnic, pentru ca in timp,acest obicei duce la accentuarea ridurilor.
  2. Incearca sa trasezi linia de tus din aproape in aproape, in loc de o linie completa din prima. Este mult mai usor sa il aplici asa, mai ales daca esti incepatoare. Metoda aceasta te va ajuta sa scapi de „retusurile la infinit” ale liniei de tus.
  3. Pensula pentru aplicarea tusului trebuie sa fie „ascutita”, subtire pentru o aplicare mai usoara. Daca esti totusi incepatoare, recomand sa folosestitusul cu varf aplicator mai scurt si mai rigid (cu varful ca de carioca). Vei observa imediat diferenta, pentru ca vei avea mai multa precizie asa.
  4. Trebuie sa ai un punct de sprijin pentru mana. Asa ca gaseste o suprafata plana sa iti poti sprijini cotul, pentru ca uneori, desi poate parea bizar, mana pare ca pur si simplu nu te mai asculta. :)) Asa vei avea mult mai multa precizie, trust me, plus ca scapi iar de „mini reparatii”. Daca nu ai incercat asta pana acum, vei fi surprinsa cat de mult te poate ajuta pe viitor. Timpul alocat aplicarii tusului va scade considerabil. V-am mai scris despre asta si aici.
  5. Incepe cu o linie scurta chiar daca vrei o linie de tus mai evidenta. Este mai usor sa o construiesti treptat, indiferent cat de indraznet va fi lokk-ul final.
  6. Fii atenta sa nu lasi spatii goale intre tus si linia genelor. Asta poate fi o greseala pe care multe dintre noi o fac cu usurinta. Cine a zis ca sa te dai cu tus este usor? Probabil este produsul de machiaj cel mai dificil  de aplicat, dar ca intotdeauna : practica face diferenta. Daca totusi, se vede pielea, intre linia de tus si genele personale la finalul aplicarii, incearca sa mai aplici tus cat mai aproape de radacina genelor.

Daca ti-a placut acest articol, lasa un comentariu in rubrica de mai jos. Parearea ta este foarte importanta pentru mine.

Pentru mai multe sfaturi si trucuri ma poti gasi si pe retele de socializare!

Facebook : Asterya & Make-up by Stela Ciciu

Instagram: Stela Ciciu

Sursa foto: 1, 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *