Am lucrat ca estetician mulți ani, am tratat și am văzut ce ravagii poate face acneea, cat de mult poate afecta pielea, psihicul unei persoane dar si calitatea vieții.
Poate crezi că exagerez, dar cu acneea nu este de glumit! Cred ca te-ai saturat pana acum de sfaturi, trucuri și produse miraculoase care promit că te vindeca de această afecțiune în 3 zile sau uneori chiar peste noapte.
Acneea, ce este ea, de ce și când apare, dar și modalitatea de tratare, despre toate acestea vei găsi informațiile aici.
Ce este tenul acneic?
Tenul acneic este acel ten la care infecția depozitelor de sebum este extinsă nu doar pe față, ci și pe piept, pe spate și chiar și pe brațe. Acneea este o problemă severă a pielii ce poate fi întâlnită la pubertate dar chiar și la vârsta adultă, de la câteva coșuri până la cicatrici și chisturi.
Care sunt cauzele apariției acneei?
Acneea apare deseori la pubertate, momentul când secreția de sebum este mai mare datorită modificărilor hormonale. Stresul, dezechilibrul nervos sau emoțional, ereditatea, un regim alimentar incorect (conserve, fast food, dulciuri etc), constipația, dar si îngrijirea incorectă a tenului (săpunuri prea alcaline, loțiuni cu un conținut prea mare de alcool, extracții incorect realizate), favorizează apariția acneei.
Tratarea acneei.
Medicul dermatolog este singurul care poate conduce la vindecarea acneei. Esteticiana poate trata acneea numai după ce a fost vindecată de medic.
Produsele de machiaj si acneea. Ce să folosești?
Știu că este foarte greu, știu, dacă nu chiar imposibil să ieși din casă fără o cantitate generoasa de fond de ten. Știu și înțeleg asta mai bine decât crezi, așa că te rog să-ți alegi cu mare atenție produsele de machiaj pe care urmează să le folosești. Acestea trebuie sa fie noncomedogene (să nu blocheze porii), pentru că, deși cauți o acoperire maximă, nu vrei totuși să agravezi situația, nu? Există acum pe piață o multitudine de produse dermatocosmetice destinate tenului acneic.
Cum să îți îngrijești acasă tenul atunci când ai acnee?
Când ai o paletă de produse atât de mare din care să alegi, este tare dificil să faci alegerea corectă. Eu îți recomand să folosești un gel de curățare pentru tenurile acneice cu care să te speli pe zonele afectate de acnee, loțiuni antiseptice cu extracte vegetale și o cremă anti acneică ce conține ihtiol. De asemenea este benefic sa-ți aplici măști cu argila care absorb excesul de sebum.
Aerul curat și lumina soarelui sunt de mare ajutor în tratarea tenului acneic pentru că radiațiile UV din lumina solară previn infecțiile bacteriene. O alimentație corectă, fără prăjeli, mezeluri, afumături, alcool, cafea, ciocolată, băuturi excitante și grăsimi animale reprezintă un factor important în lupta împotriva acneei.
În concluzie, acnee este o problemă comună care poate afecta persoanele de toate vârstele. Din fericire, există mai multe tratamente disponibile pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor și la prevenirea reapariției acneei. Este important să îți menții pielea curată și sănătoasă prin utilizarea de produse corespunzătoare pentru ten, evitarea frecării pielii și aplicarea unei creme hidratante zilnic.
Dacă acneea este severă sau nu răspunde la tratament, este recomandat să vorbești cu un dermatolog pentru a găsi soluții personalizate. Cu tratament adecvat și îngrijire corectă, acnee poate fi gestionată și poți avea o piele frumoasă și sănătoasă.
Am scris acest articol din dorința de a te ajuta să înțelegi mai bine cu ce te confrunți, sunt foarte multe de scris pe acest subiect, dar promit să revin curând cu mai multe informații.
Dacă ți-a plăcut acest articol, lasă un comentariu în rubrica de mai jos. Părerea ta este foarte importantă pentru mine.
Pentru mai multe sfaturi și trucuri mă poți găsi și pe rețelele de socializare!
Facebook : Asterya
Instagram: Stela Ciciu
Sursa foto: aici și aici.