search expand

Ten gras, uscat, normal sau mixt? Află ce reguli de îngrijire trebuie respectate în funcție de ten!

Ten gras, uscat, normal sau mixt
Ten gras, uscat, normal sau mixt? Află ce reguli de îngrijire trebuie respectate în funcție de ten!

Ten gras, uscat, normal sau mixt

Georgiana Anghel are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a D la Liceul Teoretic “Benjamin Franklin” si este pasionată de frumusete.  Mi-a captat atentia acest articol scris de ea în aprilie 2019 pentru revista liceului, O abordare fresh in randul tinerelor viitoare doamne, #miniSteluta in devenire. Felicitari draga mea!

Frumusetea se invata de mica! 

Salut, fetelor! Când vine vorba despre tenul nostru, toate vrem ca acesta să fie impecabil și cu siguranță cunoaștem ce tip de ten avem. Dar dacă încă nu ați aflat, haide să vedem împreună care sunt caracteristicile fiecărui tip de ten!

Tenul Gras:

Principalul semn al tenului gras este excesul de sebum. Acesta se caracterizează prin aspect lucios al pieli chiar la câteva ore după curățarea acestuia sau după aplicarea machiajului.

Tenul Uscat:

Acest tip de ten se manifestă prin senzația de strângere și rigiditate a pielii faciale.

Tenul Normal:

Ei bine dacă ai un ten normal, ești o norocoasă deoarece acesta este specific copiilor și rare ori în cazul adolescenților și adulților. Putem spune că este tenul PERFECT deoarece nu întâmpina problemele tenului gras sau al celui uscat.

Tenul Mixt:

Excesul de sebum apare doar în “zona T” (frunte-nas-bărbie) restul feței rămânând intactă.

Iar acum să trecem la partea interesantă! Vom afla împreună cum să ne îngrijim tenul și ce produse să folosim în funcție de tipul acestuia.

Înainte de asta aș vrea să vă dau un mic pont: TOATE TIPURILE DE TEN NECESITĂ HIDRATARE! Chiar dacă este uscat, gras sau mixt, ele necesită hidratare și curățare.

Cu toate ar trebui să ne îngrijim tenul în funcție de tipul acestuia.

Cea mai importantă regulă a tenului gras este să nu stoarceți coșurile deoarece vor fi predispuse la inflamare/ infectare și vor dispărea mai greu.

Nici alimentația nu este de neglijat, fructele, legumele și apa sunt cele mai indicate.

Pentru demachiere, sebumul se îndepărtează foarte ușor cu loțiune tonică, iar tenul trebuie spălat de două ori pe zi cu un gel de curățare pentru a nu da voie porilor să se închidă.

Tenul uscat trebuie mereu curățat fără săpun deoarece va îndepărta secreția de sebum și îl va usca și mai tare.

Pentru demachiat folosiți un lapte demachiant ce conține uleiuri, iar pentru a evita deshidratarea acestuia folosiți o cremă de zi cât și o cremă de noapte.

De evitat sunt produsele ce conțin alcool deoarece usucă și mai tare tenul.

Din fericire pentru voi, cele cu tenul normal, nu sunt prea multe lucruri de făcut decât să-l mențineți curat și proaspăt pentru a nu-și pierde din proprietăți. Iar pentru asta trebuie să-l demachiați atât dimineața cât și seara, să folosiți loțiune tonică sau apă de trandafiri și să aveți grijă să-l hidratați cu o cremă ce dispune și de protecție solară.

Tenul mixt este un ten ce necesită o atenție deosebită deoarece trebuie îngrijit pe zone: pentru zona T  (grasă) se aplică pașii de la tenul gras, iar pentru zonele uscate ale tenului, pașii de la ten uscat.

NU UITAȚI: pentru toate tipurile de ten se recomandă protecție solară!

Ai ceva de spus? M-am hotărât să public și poveștile voastre!

Îmi poți trimite articolul AICI împreună cu o poza, iar echipa mea va alege povestea cea mai interesantă pentru a fi publicată.

Mult succes!

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei ca și prietenele tale să fie puse în temă, nu ezita să dai share. Pentru mai multe sfaturi, trucuri, dar și sugestii pentru articole viitoare, mă puteți găsi și pe rețelele de socializare:

YouTube: Asterya, Instagram: Stela Ciciu, Facebook: Asterya & Stela Ciciu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *